Tips voor het vinden van de perfecte fotoshoot locatie

De ideale locatie voor een zakelijke fotoshoot vind je zo. Misschien is onze kantoortuin wel jouw ideale locatie!
8 maart 2024 in
FLX Offices
| Nog geen reacties

Tips voor het vinden van de perfecte fotoshoot locatie

Het vinden van de juiste locatie voor een fotoshoot kan best een uitdaging zijn, vooral als het gaat om zakelijke fotografie. De locatie bepaalt niet alleen de sfeer van je foto's, maar draagt ook bij aan de boodschap die je wilt overbrengen. Hier zijn enkele tips en trucs voor het vinden van de ideale fotoshoot locatie. En uiteraard kun je hiervoor ook uitstekend bij ons terecht! 

Netwerk en gemeenschap benutten

Een goede start bij het zoeken naar een locatie is het benutten van je eigen netwerk en gemeenschap. Werkplekken van familieleden of vrienden hebben vaak een authentieke sfeer. Gebruik dat. Deze 'geleefde' locaties stralen een natuurlijke stijl en smaak uit die moeilijk na te bootsen is in een studio. 

Overweeg te huren

Als je netwerk geen mogelijkheden biedt, zijn huurlocaties, zoals Airbnbs een alternatief. 

Hier vind je vaak een authentieke vibe. Maar, let bij het selecteren van huurlocaties op de algehele styling en belichting van de ruimte, en zorg dat deze aansluit bij je concept. 

Samenwerken met lokale bedrijven

Lokale bedrijven hebben kant-en-klare kantooromgevingen, waar je misschien gebruik van kunt maken. Veel kleine bedrijfseigenaren staan open voor een samenwerking in ruil voor professionele foto's die zij voor hun marketing kunnen gebruiken. Dus dan zet je naast je klant ook de eigenaar van de locatie netjes op de foto - als tegenprestatie voor het gebruik van de ruimte. 

Buitenlocaties overwegen

Niet alle fotoshoots hoeven binnen plaats te vinden. Heb je wel eens een zakelijke fotoshoot in de buitenlucht overwogen? Openbare ruimtes zoals parken en wandelpaden zijn perfect voor lifestyle shoots. Houd wel rekening met de aanwezigheid van mensen en plan je shoot op een tijdstip dat het rustig is.

FLX Offices: moderne én groene setting in zakelijke sfeer

Onze kantoortuin van FLX Offices is een mooie plek voor zakelijke fotoshoots. Het interieur is een mix van zakelijkheid en moderne stijl, met mooi natuurlijk licht en veel planten en natuurlijke tinten. De gebruikte materialen zoals hout en de aanwezigheid van groen zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer. Ideaal voor zakelijke foto’s. 

Bovendien zijn we gevestigd in hartje Veenendaal. Perfect bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. 

Jouw volgende fotoshoot bij FLX?

Het vinden van de perfecte locatie voor een zakelijke fotoshoot is dus niet altijd eenvoudig. Maar bij ons kun je terecht in een grote ruimte, waar je genoeg kunt aanpassen om er je eigen twist aan te geven. Wil je hier meer over weten? Kom dan gerust eens langs of neem contact met ons op en stel je vragen! 

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten